Page 6 - The BBQ Store - Χρυσες Συνταγές
P. 6
Ψητές πατάτες «ακορντεόν» με Fynbos Smothering
of Africa και Lagadas Bread & Butter chips
με αρωματισμένο βούτυρο και μπέικον
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ) Ανακατεύετε το Fynbos Smothering of Africa με το
6 πατάτες βούτυρο σε ένα μπολ. Απλώνετε μια μεμβράνη και
μέτριου ακουμπάτε επάνω το μείγμα από το βούτυρο και του
μεγέθους δίνετε σχήμα κυλίνδρου. Τυλίγετε, σφίγγετε και το βάζετε
ελαιόλαδο στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες να παγώσει.
2 κουταλιές Προθερμαίνετε την κλειστού τύπου ψησταριά bbq σε ψηλή
Fynbos θερμοκρασία 200°C. Πλένετε τις πατάτες καλά, αφήνοντας
Smothering τη φλούδα. Κόβετε σε κάθετες φέτες έτσι ώστε να μην
of Africa κοπούν μέχρι κάτω και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της
250γρ. ανάλατο πατάτας, σχηματίζοντας το λεγόμενο “ακορντεόν”. Κόβετε
βούτυρο το τυρί σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή
αγελαδινό που δημιουργήσετε στις πατάτες. Βάζετε τις πατάτες σε ένα
Lagadas Bread ταψί και το τοποθετείτε πάνω στη σχάρα. Αλείφετε με
& Butter chips ελαιόλαδο και ρίχνετε λίγο αλάτι Halen Mon Pure White
500γρ. τυρί Sea Salt flakes. Κλείνετε το καπάκι της ψησταριάς και τις
ένταμ αφήνετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν
Halen Mon Pure έχουν μαλακώσει, ρίχνετε στη σχάρα το μπέικον να
White Sea Salt καψαλιστεί για να βγάλει τα αρώματα του. Βγάζετε από το
flakes γκριλ τις πατάτες και το μπέικον. Κόβετε το μπέικον και
5 φέτες μπέικον μερικά Lagadas Bread & Butter chips σε κύβους και το
ρίχνετε πάνω από τις πατάτες μας. Στη συνέχεια παίρνετε
τον αρωματισμένο βούτυρο, κόβετε λεπτές φέτες και τις
ρίχνετε πάνω από τις πατάτες μας. Σερβίρετε αμέσως.
Tip: Η συνταγή αυτή μας δίνει περίπου 300γρ. αρωματικό
βούτυρο και μπορείτε να το προετοιμάσετε από την
προηγούμενη ημέρα. Για πολλαπλές επιλογές μυρωδάτο
βούτυρο, απλά ανακατέψτε με Cape Herb & Spice Greek
Lemon & Herb rub, ή με Cape Herb & Spice
Mediterranean Roast rub ή με Cape Herb & Spice Garlic
& Herb rub.
– 6 – – 7 –