Page 6 - The BBQ Store - Χρυσες Συνταγές
P. 6

Ψητές πατάτες «ακορντεόν» με Fynbos Smothering
                                                                                       of Africa και Lagadas Bread & Butter chips
                                                                                       με αρωματισμένο βούτυρο και μπέικον

                                                                                       ΥΛΙΚΑ                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
                                                                                       (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)          Ανακατεύετε το Fynbos Smothering of Africa με το
                                                                                       6 πατάτες              βούτυρο σε ένα μπολ. Απλώνετε μια μεμβράνη και
                                                                                         μέτριου              ακουμπάτε επάνω το μείγμα από το βούτυρο και του
                                                                                         μεγέθους             δίνετε σχήμα κυλίνδρου. Τυλίγετε, σφίγγετε και το βάζετε
                                                                                       ελαιόλαδο              στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες να παγώσει.
                                                                                       2 κουταλιές            Προθερμαίνετε την κλειστού τύπου ψησταριά bbq σε ψηλή
                                                                                         Fynbos               θερμοκρασία 200°C. Πλένετε τις πατάτες καλά, αφήνοντας
                                                                                         Smothering           τη φλούδα. Κόβετε σε κάθετες φέτες έτσι ώστε να μην
                                                                                         of Africa            κοπούν μέχρι κάτω και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της
                                                                                       250γρ. ανάλατο         πατάτας, σχηματίζοντας το λεγόμενο “ακορντεόν”. Κόβετε
                                                                                         βούτυρο              το τυρί σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή
                                                                                         αγελαδινό            που δημιουργήσετε στις πατάτες. Βάζετε τις πατάτες σε ένα
                                                                                       Lagadas Bread          ταψί και το τοποθετείτε πάνω στη σχάρα. Αλείφετε με
                                                                                         & Butter chips       ελαιόλαδο και ρίχνετε λίγο αλάτι Halen Mon Pure White
                                                                                       500γρ. τυρί            Sea Salt flakes. Κλείνετε το καπάκι της ψησταριάς και τις
                                                                                         ένταμ                αφήνετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν
                                                                                       Halen Mon Pure         έχουν μαλακώσει, ρίχνετε στη σχάρα το μπέικον να
                                                                                         White Sea Salt       καψαλιστεί για να βγάλει τα αρώματα του. Βγάζετε από το
                                                                                         flakes               γκριλ τις πατάτες και το μπέικον. Κόβετε το μπέικον και
                                                                                       5 φέτες μπέικον        μερικά Lagadas Bread & Butter chips σε κύβους και το
                                                                                                              ρίχνετε πάνω από τις πατάτες μας. Στη συνέχεια παίρνετε
                                                                                                              τον αρωματισμένο βούτυρο, κόβετε λεπτές φέτες και τις
                                                                                                              ρίχνετε πάνω από τις πατάτες μας. Σερβίρετε αμέσως.
                                                                                                              Tip: Η συνταγή αυτή μας δίνει περίπου 300γρ. αρωματικό
                                                                                                                βούτυρο και μπορείτε να το προετοιμάσετε από την
                                                                                                                προηγούμενη ημέρα. Για πολλαπλές επιλογές μυρωδάτο
                                                                                                                βούτυρο, απλά ανακατέψτε με Cape Herb & Spice Greek
                                                                                                                Lemon & Herb rub, ή με Cape Herb & Spice
                                                                                                                Mediterranean Roast rub ή με Cape Herb & Spice Garlic
                                                                                                                & Herb rub.














                                         – 6 –                                                                             – 7 –
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11